Delft

De stad Delft

Het historische centrum van Delft is erg bijzonder. De stad staat bekend om het Delfts Blauw, de familie van Oranje en de schilder Vermeer. Vanaf het Hotel de Emauspoort  zijn bijna alle hoogtepunten lopend te bereiken. Met behulp van de Rondvaartboot of een gids kunt u de hele stad bewonderen. Delft heeft meer te bieden dan alleen kerken, musea en historische gebouwen. De studenten van de stad zorgen voor een gezellige sfeer en er is bijna elke week iets te beleven. Daarnaast is het compacte centrum perfect om te shoppen.  Een bezoek aan Delft is de moeite waard en de hoogtepunten ervan mag u niet missen. Voor meer informatie kunt u ook altijd langs onze balie komen, of naar de VVV lopen die op 100 meter afstand van het hotel is gelegen.

Wij hebben in de loungeroom van het hotel een uitgebreide toeristische informatiemap die u kunt lenen of inkijken.

De Nieuwe en Oude Kerk

De Nieuwe Kerk ligt midden in het centrum van Delft en ligt vlakbij het hotel. De bouw begon in 1381 en de kerk is met de op een na hoogste kerktoren van Nederland zeker de moeite waard. Ook is het familiegraf van de familie van Oranje te vinden in deze kerk. Daarnaast is ook het graf van de bekende humanist Hugo de Groot hier te vinden.

De Oude Kerk van Delft is ook een bezoek waard. In deze kerk is de laatste rustplaats van Johannes Vermeer te vinden. Ook liggen grote Zeehelden zoals Piet Heijn in deze kerk begraven. De glas-in-lood ramen maken deze kerk extra bijzonder en geven de kerk een unieke sfeer.

Oude Kerk te Delft, niet ver van Hotel de Emauspoort

Oude Kerk te Delft, niet ver van Hotel de Emauspoort

Het stadhuis

Het stadhuis van Delft is een van  de mooiste monumenten op de Markt. De oude gevangenis in de toren van het stadhuis is nog steeds (op aanvraag) te bezoeken. Het is dezelfde gevangenis waarin Balthazar Gerards gevangen gehouden werd na de aanslag op Willem van Oranje.

Het stadhuis van Delft

Het stadhuis van Delft

Het Vermeer centrum

Om de hoek van het hotel ligt het Vermeer centrum. Hier kunt u zich verdiepen in de geschiedenis en schilderkunst van Johannes Vermeer. U kunt hier niet alleen kopieën van al zijn werken vinden, maar ook krijgt u hier een indruk waarom de schilderijen van Vermeer zo bijzonder zijn. Zo is hier uitleg te vinden over het meisje met de Parel en hoort u waar het” échte “straatje van Vermeer is.

Het Prinsenhof

Het Prinsenhof vormde het politieke centrum van de Republiek ten tijde van Willem van Oranje. In het museum is een prachtige permanente expositie over Willem van Oranje en het Delfts blauw. De rondleiding brengt u ook langs de kogelgaten die Balthazar Gerards achterliet na de moord op Willem van Oranje.

Delftsblauw

Het Delfts blauw is nog overal in de binnenstad te vinden. De Porceleyne fles (Royal Delft) is dagelijks te bezoeken. Hier kunt u zien hoe dit aardewerk gemaakt wordt.

De TU

De Technische Universiteit Delft is misschien wel de beste van Nederland. De studenten brengen veel sfeer naar de binnenstad. Bezoekers van Delft kunnen een goede indruk krijgen van de werkzaamheden in de Universiteit door en kijkje te nemen in het Science Centre. Hier kan men uitleg krijgen over de nieuwste uitvindingen van de Universiteit.

Shoppen in Delft

In deze studentenstad zijn de nieuwste modetrends te vinden. Van grote winkelketens tot kleine boetiekjes heeft Delft van alles te bieden en kan iedereen wel iets vinden wat bij zijn of haar stijl past.

De Hippolytusbuurt in met gezellige winkels

De Hippolytusbuurt met gezellige winkels